March 1, 2010

My NEW song!

Hello kawan-kawan semua :)

Baru-baru ni Nikki diberi peluang untuk merakamkan lagu tema untuk drama bersiri "Apa Dosaku"...
Kalau nak dengar lagu ni boleh berkunjung ke:

http://www.reverbnation.com/audimok

Terima kasih banyak2 kat Rafidah Abdullah untuk lirik yang sedap dan "feel" ni...Biasa dia buat lagu-lagu Nikki yang "girl power" macam "Tak Perlu" dari album Hawa.


Biar Waktu

Biar waktu memecah kesepian
Bagaikan air ke batu
Lembut meleraikan
Begitulah, hatiku yang kecil ini
Mendepanimu
Takkan berpaling pergi

Demi cinta, biar derita
Demi cinta, rela sengsara

Biar waktu menjadi saksiku
Kebenaran kan menebus segalanya

Biar waktu menyuluhi langkahku
Kuatkan jasadku Tuhan
Saat ku terjatuh
Kan ku sentuh
Sartu keabadian
Biarlah waktu menggenggam kau dan aku

Dendam ini tak akan hilang
Hati ini tak akan curang
Demi cinta takkan ku berserah
Menunggu ketika bahagia kan pulang

Bagaikan api yang marak membakar semangat dalam kalbu
Tiap kata tiap lakumu mengukuh jiwaku
Menghadapi igauan yang tak sudah bersamamu dan menanti
Terpadamnya mentari

Hanya waktu menjadi saksi

3 comments:

TFI said...

Loving it!

Bazz said...

can't stop listening to this! it's so haunting. it'll be also amazing if sung in english. fingers crossed :)

afif=shafie said...

best!!!!